Hofleverancier Albers Alligator krijgt twee nieuwe eigenaren - Het Ondernemersbelang (2024)

  • Over ons
  • Adverteren
  • Magazines
  • Contact
  • 0512 745 220

  • Home
  • Nieuws
  • Evenementen en masterclasses
  • Netconnect

Ondernemersbieb

'De weekendmiljonair' van Noah Kagan

Denk erover na, al is het maar Ă©Ă©n minuut

Op donderdag 18 april 2024 werd Giftig gedoe op de werkplek uitgeroepen tot het Managementboek van het Jaar 2024!

Emoties doe je maar thuis

Hoe alle generaties samen meer bereiken: van boomer tot zoomer

Esther van der Storm: “Creativiteit is meer dan artistiek aangelegd zijn”

Klaar voor elke crisis

‘De Talentenjungle’ brengt de toekomst van werk in kaart

‘Achteraf is makkelijk praten’ pleit voor open en nieuwsgierige kijk bij incidentonderzoek

De zoektocht naar zingeving in een bullsh*teconomie

“Click Your Brain”

Bestseller over klanten voor wie je niet wilt werken

Michael Pilarczyk schrijft nieuw boek voor jongeren over mentale gezondheid en levensvisie

26 juni 2024 09:20
  • Persbericht

Hofleverancier Albers Alligator krijgt twee nieuwe eigenaren - Het Ondernemersbelang (3)

Overkapping Wimbledon Albers Alligator

Albers Alligator, leverancier van flexibele opslagsystemen en speciale dak- en doekconstructies, heeft twee nieuwe eigenaren. Onder begeleiding van overnameadviseur Marktlink hebben Lennard Blijdorp en Michael van der Windt de aandelen van het 123 jaar oude bedrijf uit Wageningen overgenomen van Ronald Edel. Het duo heeft de ambitie om de internationale activiteiten uit te breiden en het productaanbod te diversifiëren.

Albers Alligator is een prominente speler in de internationale markt voor flexibele opslagsystemen voor water, mest, biogas en industriële vloeistoffen. Daarnaast is het bedrijf gespecialiseerd in drijvende en vaste afdekconstructies en speciale doekconstructies, zoals stadionoverkappingen en luchthallen voor buitensportverenigingen. De laatste jaren heeft Albers Alligator zich, via Multi F-Solar, ook gespecialiseerd in drijvende afdekkingen voorzien van zonnepanelen. Het bedrijf, actief in meer dan 40 landen, biedt werk aan zo'n 50 medewerkers.

De nieuwe eigenaren zijn enthousiast over de overname: “Vanaf het eerste moment voelden we een sterke klik met Ronald, Albers Alligator en de oplossingen die het bedrijf biedt. Het sluit perfect aan bij onze ambities. We zien veel mogelijkheden om het bedrijf verder te laten groeien,” verklaart Lennard Blijdorp. Michael van der Windt voegt toe: “Onze achtergrond, opleiding en ervaring sluiten naadloos aan bij dit veelzijdige bedrijf.”

Ronald Edel, de voormalige eigenaar van Albers Alligator, blijft actief betrokken en zal samen met Michael en Lennard plaatsnemen in de directie. Zijn keuze om het bedrijf over te dragen aan de nieuwe eigenaren was ingegeven door het ontbreken van familieopvolging en het potentieel dat hij in jonge ondernemers ziet. Edel zegt: “Mijn prioriteit lag altijd bij de continuïteit van Albers Alligator en het leveren van kwaliteit. Vanaf mijn vijftigste ben ik gaan nadenken over de toekomst van het bedrijf. Met Lennard en Michael hebben we de juiste personen aan boord om Albers Alligator verder te professionaliseren en het naar het volgende niveau te brengen”.

“Deze transactie is een perfect voorbeeld van hoe geduld, doorzettingsvermogen en een goede klik tussen koper en verkoper tot een succesvolle overname kunnen leiden,” aldus Jeffrey Scholtens, manager bij overnameadviseur Marktlink. “Het traject omvatte vele gesprekken die uiteindelijk resulteerden in de overname van dit familiebedrijf.”

Met de overname van Albers Alligator staan Blijdorp en Van der Windt aan het begin van een nieuwe fase voor de onderneming. “We zijn van plan de huidige producten verder in het buitenland te introduceren en gebruik te maken van de aanwezige kennis en kunde binnen de organisatie om nieuwe producten te ontwikkelen, of door het doen van enkele gerichte acquisities,” legt Van der Windt uit. Deze transactie markeert een nieuw hoofdstuk voor Albers Alligator. “We zetten dit familiebedrijf met een rijke geschiedenis en uitstekende internationale reputatie graag voort.”

Bron: Marktlink

Interessant artikel? Deel het:

terug

Gerelateerde berichten

Hoe MKB governance je helpt om sneller je doelen te bereiken Ondernemen is simpel. Maar het moeilijkste wat er is, is simpel ondernemen. Maar waarom dan? Laten we het daar de komende tijd eens over gaan hebben.... Bekijken Samenwerking Bizcuit en de Volksbank helpt ondernemers efficiĂ«nter te werken De Volksbank (SNS, ASN Bank, RegioBank, BLG Wonen) biedt ondernemers steeds meer modulaire producten en diensten​ aan, om hun financieel... Bekijken

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Inloggen

Vanuit netconnect

Zehnder Clean Air Solutions

Een duurzaamheidsstrategie in 3 simpele stappen

Artikel lezen

Qeld

Liquiditeit - Wat is het en hoe kun je het verbeteren?

Artikel lezen

Je persoonlijke nieuwsbrief

Bij het inschrijven voor onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacy statement.

Hofleverancier Albers Alligator krijgt twee nieuwe eigenaren - Het Ondernemersbelang (4)

Over ons

Vandaag de dag is het woord ‘online’ niet meer weg te denken binnen een bedrijf. HĂ©t Ondernemersbelang biedt daarom een online platformmet een schat aan bruikbare en relevante informatie voor de ondernemer. Door middel van zowel landelijke als regionale mailcampagnes houdt HĂ©t Ondernemersbelang ondernemers up-to-date met het laatste nieuws en de nieuwste trends.

Het Consumentenbelang is onderdeel van Het Ondernemersbelang.

  • Over ons
  • Adverteren
  • Contact
  • Privacy statement
  • Nieuwsbrieven

© 2024 Hét ondernemersbelang

Wij zijn graag relevant voor je! Pas hier je persoonlijke instellingen aan.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.

Hofleverancier Albers Alligator krijgt twee nieuwe eigenaren - Het Ondernemersbelang (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dong Thiel

Last Updated:

Views: 5837

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dong Thiel

Birthday: 2001-07-14

Address: 2865 Kasha Unions, West Corrinne, AK 05708-1071

Phone: +3512198379449

Job: Design Planner

Hobby: Graffiti, Foreign language learning, Gambling, Metalworking, Rowing, Sculling, Sewing

Introduction: My name is Dong Thiel, I am a brainy, happy, tasty, lively, splendid, talented, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.